Home  > Veel gestelde vragen

    Veel gestelde vragen     

WAAROM KIEZEN VOOR DEZE METHODE?

Wanneer we mensen in kaart brengen gebeurd dit doorgaans met een test. Dat is een vragenlijst waar een profiel uitrolt. De kerntalentenmethode is geen test maar een gedegen persoonlijkheidsonderzoek. Na het invullen van een vragenlijst volgt een gesprek van 3 uur waarin de kerntalenten worden vastgelegd. Het levert in tegenstelling tot alle testen een levenslang kompas op en de uitkomsten zijn niet te sturen. Daarnaast geeft het een heel nauwkeurig beeld en legt het de laag onder klassiek talent en competenties bloot.


WAT ALS IK NIKS MEER OF WEINIG WEET?

Dat is niet erg. Eigenlijk is het ook wel heel begrijpelijk. Het is al lang geleden en deze vraag wordt je niet elke dag gesteld. Onze ervaring is dat je  de herinneringen makkelijk weer kan terughalen. Daarvoor starten we met een vragenlijst met pakweg 150 activiteiten. Denk aan voetballen, bouwen met lego, tikkertje, hutten bouwen, poppen verzorgen, etc.  In het gesprek van 2,5 uur ga je daarover vertellen en komen er nog veel meer herinneringen boven. Samen vormen zij de input om je 23 kerntalenten vast te stellen.


IS HET ZWEVERIG?

Nee, absoluut niet. Het gaat om wat je concreet en feitelijk hebt gedaan in je kindertijd. Van daaruit leggen we de relatie met je kerntalenten. Elk kerntalent bestaat uit componenten die ook weer verbindingen hebben onderling. Dit is de praktische en concrete uitwerking in het nu. Het levert je een spiegel op waarin je kan kijken en als het ware je unieke zelf ziet. De volgende stap kan zijn om je overtuigingen en aannames eens te spiegelen of je werk tegen het licht te houden of je positie te bepalen in je relaties. Kortom, er is niks zweverigs aan.

WAT ALS MIJN JEUGD NIET ECHT LEUK WAS?

Dat is niet erg. Gekscherend zeggen we wel eens: "voor de pijnlijke dingen in je leven ga je naar de psycholoog en voor de leuke dingen (over je kindertijd) kom je bij ons". De kerntalenten methode kijkt naar wat je graag deed. Hoe dan ook moeten de kiemen van je talent als kind eruit, ook als deze min of meer worden onderdrukt. Belangrijk is dat je vrij kan praten over je kindertijd en in het geval van eventuele trauma's je dit hebt doorleeft. Twijfel je neem dan gerust contact met ons op om dit te overleggen. Veiligheid staat voorop.


WAT HEEFT MIJN WERKGEVER ERAAN?

Ontzettend veel. Medewerkers die meer zelfcontrole hebben zijn minder stress gevoelig. Je kan voor jezelf makkelijk doelen bepalen en je ontwikkelvragen formuleren die zorgen dat je ook daadwerkelijk alles uit jezelf kan halen. Het geeft je zicht op energievreters die je bespreekbaar kan maken waardoor verzuim en verloop verminderen. Kortom het is ontzettend fijn voor een werkgever wanneer jij duidelijk onder woorden kan brengen wat je nodig hebt en hoe jij je ontwikkeling voor je ziet.


HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?

Even in het kort. Na aanmelden ontvang jij een mailtje met de link naar de vragenlijst en een link om je afspraak online in te plannen voor de check & feedback van 3 uur.  Tijdens de check & feedback worden je kerntalenten vastgesteld en krijg je de uitkomsten uitgelegd. Op basis van dit gesprek ontvang je een diepgaand persoonlijk verslag. Deze ontvang je thuis op de deurmat en die spreken we samen door in het evaluatie gesprek. Na verloop van tijd ontvang je vervolg uitnodigingen met een opdracht ter voorbereiding. Op deze manier gaan de uitkomsten leven en gaan de inzichten een leven lang mee.

    Interesse?