Werken jullie (nog) uit onbekwaamheid?

Ik zag een presentatie van Marc Lammers uit 2009 waarin hij vertelt hoe onze hockey dames in 2006 wereldkampioen konden worden. Hij doet een boekje open over zijn eigen ontwikkeling als bondscoach en waarom het hem de 6 jaar ervoor niet was gelukt om de dames zover te krijgen.

Zijn verhaal raakte mij, omdat ik zie dat nog veel leidinggevende en professionals vastlopen, net als de hockey dames. Net als Marc Lammers werken ze bewust aan hun onbekwaamheid en zijn daarmee onbewust gefocust op de dingen waar ze niet goed in zijn. Doodzonde!

Zessen in plaats van achten

In Nederland hebben we een zesjes cultuur. Ons doel is om van onze vieren een zes te maken, maar dan komen we simpelweg niet toe om van onze achten een tien te maken.

Maar wat gebeurt er wanneer we ons niet meer gaan focussen op onze vieren maar gaan focussen op onze achten. Als je net als Marc Lammers eerste wilt worden met je team en gericht wilt zijn om van de achten een tien te maken, moet je beginnen om te werken aan jezelf.

Het is een mindswitch en het zijn geen kunstje of regels die je doorvoert. Je moet geloven dat als jij je richt op de achten in je team dat je team dan ook sterker wordt. Zet de angst opzij dat wanneer je je niet meer richt op alle onbekwaamheid of politiek correct gezegd de ontwikkelpunten, dat je team dan in elkaar stort.

Aandacht aan incompetentie

Schrap voor jezelf het woordje niet, dat brengt jou en je team een stuk verder. Stop met het bewust aandacht geven aan incompetentie en ga zoeken naar de kracht van je medewerkers.

Zo ga je net als Marc Lammers werken aan een topteam met ongekende prestaties. Dit krijg je alleen voor elkaar als je als team  je talenten en gaven kent en gecommitteerd bent om samen opzoek te gaan naar hoe werk zo vorm gegeven kan worden dat dit voor iedereen optimaal werkt.

Paradigma switch

Wanneer de aandacht vooral gericht is om van de vieren een voldoende te maken dan is het bij effect dat iedereen met zichzelf bezig is om zijn of haar doel te halen en je bent dan niet bezig met elkaar. Over je eigen vieren praat je niet graag met collega’s en je kan een ander helemaal niet helpen met je vier en met je zes, het haalt je team alleen maar naar beneden.

Als je er bewust aan werkt om je achten een tien te laten worden, dan ga je onbewust het bekwame toepassen. Je voelt je dan sterk en krijgt elke keer meer zelfvertrouwen. Op deze manier kom je in een flow die jou in je kracht zet. En dat is goed voor jou, je directe omgeving en je werk.

Want je wilt liever dat anderen van je acht gebruiken kunnen maken en helemaal als dit een tien kan worden. Dit geeft een totaal andere dynamiek bij jezelf en in je team. Mensen durven te gaan staan voor hun kracht en willen collega’s stimuleren om juist in hun kracht te gaan staan. Het vraagt slechts één ding: iedereen kent zijn eigen kracht en kan dit verwoorden.

Focus je je vanaf nu op de achten en accepteer de viertjes waar dit mogelijk is! Ik praat graag eens met je door hoe jij of je team hier vorm aan kunnen geven.