ontdek je unieke
KernTalenten

HAAL MEER ENERGIE, ENTHOUSIASME, VOLDOENING EN INSPIRATIE  UIT JE WERK

LEES DIRECT VERDER HOE

Ontdek waar jou kracht ligt

Geen hokjes of archetypes maar vanuit een positieve ervaring de uniciteit van de volledige persoon in kaart brengen. Dát inzicht geven waarmee onze klanten écht geholpen worden. Dat doet de KernTalentenanalyse.
------
Hoe word je excellent in de zaken waar je goed in bent en krijg je inzicht in de dingen die juist energie kosten. Je eigenwaarde, zelfbeeld of actuele emotie zijn niet van invloed. Een concrete en heldere uitwerking en een checklist die je naast de keuzes kunt leggen in de rest van je leven.
------
Binnen de KernTalenten analyse ben jij als individu het vertrekpunt, een methodiek gebaseerd op gedegen empirisch onderzoek sinds 1981.
------
KernTalenten zitten nog een laagje dieper in je persoonlijkheid dan de klassieke talenten. Ze verklaren waarom je soms een ongelooflijke drive voelt om iets te doen en ze verschaffen inzicht in wat je in je leven best aandacht schenkt zodat je elke dag een voldaan gevoel kan ervaren.

"Van je talenten ligt 88% bij je geboorte al vast"
Prof. Dr. Dick Swaab, Hoofd hersenonderzoek - AMC in Amsterdam)

Oorsprong van de methode

Danielle Krekels ontdekte dat je favoriete kinderspelletjes en hoe je daarmee speelde alles zeggen over je dieperliggende, natuurlijke talenten.
------
In haar werkveld werving en selectie van wetenschappelijk opgeleid personeel kwam zij er achter dat ingenieurs een verrassend vergelijkbare speelvoorkeur in hun kindertijd bleken te hebben. Deze vaststelling was de aanleiding voor verder onderzoek.
------
Zo ontdekte ze 23 KernTalenten, met elk hun eigen specifieke componenten. Na meer dan 10.000 diepte-interviews is de KernTalenten-methode stevig empirisch uitgebouwd en verfijnd.
------
Het is geen methode met hokjes waar je als mens in gestopt wordt en waarbij het systeem leidend is. Nee, jij als individu bent het vertrekpunt en het geeft jouw persoonlijke samenstelling van 23 KernTalenten weer.

Wat kan je ermee?

Als je je sterke KernTalenten kunt inzetten krijg je daar vanzelf energie en zelfontwikkeling voor terug. Je komt makkelijk in de ‘flow’ en geniet persoonlijke en professionele voldoening.
------
Een situatie of opdracht waar je je sterke KernTalenten niet kunt inzetten, leidt snel tot verveling en het gevoel iets te missen.
------
Een situatie of opdracht waarin je vooral je kleine KernTalenten moet aanspreken, vraagt veel extra energie. Het zal je overigens moeilijk vallen om in zo’n situatie echt uit te blinken.
------
Vaardigheden die niet door jouw KernTalenten worden gedragen, zijn veel moeilijker aan te leren en geven je minder voldoening. Bovendien leiden ze zelden tot meer dan een gemiddeld niveau.
------
De tijd en energie die je investeert in de ontwikkeling en ontplooiing van je sterke KernTalenten levert je altijd prima resultaten op.
------
Deze methode geeft voortreffelijk inzicht in waar jij energie van krijgt en waar jij energie aan verliest.

"William is een slimme rustige trainer die met een mooie methode je helpt de kern van je verhaal te vinden en scherp te omschrijven. Dit helpt je om te gaan werken en leven vanuit je kwaliteiten zodat je op een gezonde manier jezelf profileert in je werk of bedrijf."
Patricia De Sain-Innemee - HR (interim)Manager & Organisatie-adviseur

Wat krijg je?

Je ontvangt een totaal overzicht van alle KernTalenten, waarop per KernTalent is aangegeven hoe graag jij dat KernTalent van nature (dus automatisch) inzet. Voorbeelden van losse KernTalenten zijn Empathie, Initiatief en autonomie en Verkopen en overtuigen . Daarbij is per KernTalent beschreven wat deze voor jou inhoudt.
------
De 23 KernTalenten staan niet op zichzelf en zijn tevens in combinaties weergegeven. Zo kan uit het assessment bijvoorbeeld blijken dat je een sterk KernTalent m.b.t. organiseren op hoofdlijnen hebt, maar je het organiseren op detailniveau liever aan een ander overlaat. Naast de combinatie 'Organiseren' zijn er verder de combinaties Creativiteit, Empathie, Competitiviteit, Ondernemerschap, Sociabiliteit en teamplay, Naar buiten treden, Leiderschap, Kennis vergaren en Problem solving.
------
Ook worden er diverse KernTalenten van de verschillende combinaties onderling met elkaar gecombineerd. Uit het assessment komt bijvoorbeeld dat je het heerlijk vindt om iets aan anderen te verkopen. Of je daarbij ook rekening houdt met de gevoelens van de ander is afhankelijk van de uitkomst van je empathische KernTalenten.

De geldigheidsduur van een KernTalentanalyse is levenslang. Het is een valide weerspiegeling van je KernTalenten waarop je een leven lang kunt vertrouwen en bouwen.

"Een kind wordt niet creatief door met Lego te spelen maar speelt graag met Lego omdat het creatief is. ‘Spelen met Lego’ spreekt zijn aard, potentieel en intrinsieke motivatie aan om functionele dingen te creëren."
Danielle Krekels - Auteur en eigenaar Coretalent

Hoe wordt het uitgevoerd?

Is de online vragenlijst die jij invult (+/- 30 minuten)
Wij verwerken en analyseren de resultaten van de online vragenlijst. Op basis van de uitkomsten hiervan wordt het eerste interview voorbereid.

Is een persoonlijk interview (+/- 2 uur)
Waarin wij jou uitgebreid over je kindertijd uitvragen. Waar speelde je, wat deed je graag en wat minder graag of helemaal niet? In deze fase van het assessment, die bedoeld is als check, kunnen de ingevulde antwoorden nog door jou worden gewijzigd. Op basis van deze eerste twee stappen vertellen wij jou de eerste uitkomsten van de analyse. Dit is de tweede check namelijk: “Herken jij je hierin?”

Betreft een zogenaamd diepte-interview (+/- 2 uur) 
Wij stellen je vragen over je schoolperiode, studieloopbaan, carrière en privésituatie. Het doel van deze stap in het proces is om na te gaan in hoeverre de KernTalenten zijn ingezet, in hoeverre de KernTalenten zijn ontwikkeld en duidelijk te krijgen wat jouw ambities en wensen zijn voor de (nabije) toekomst.

Samenstellen van een persoonlijke rapportage
Wij formuleren hierin een helder en concreet advies in relatie met je KernTalenten gericht op je ambities en wensen met betrekking tot de (nabije) toekomst. De rapportage ontvang je binnen drie weken per post.

We evalueren (+/- 2 uur) samen de rapportage
Wij horen dan graag hoe je het assessment hebt ervaren, in hoeverre jij je in de uitkomst van de analyse herkent en zorgen in dit gesprek dat de uitkomst ook echt bij jou gaat leven en geen geheimen meer kent.

Nieuwe inzichten concreet maken
Om te zorgen dat je de nieuw verworven inzichten gaat gebruiken en duurzaam inzet hebben we nog één jaar regelmatig contact, nodigen we je uit voor een nagesprek en inspireren we je.

Interesse? Wij praten graag met je door
plan direct je afspraak in de online agenda

Gaat dit jou helpen?

Wil je graag ontdekken hoe een KernTalenten ontdekking, assessment of analyse aansluit op jouw ontwikkelbehoefte?

  • Heb je vragen?

   Bel ons, wij helpen je graag verder:
   038 380 10 20

  Home · Algemene voorwaarden · Disclaimer · Contact
  © 2016 AMBITIE AAN ZET! - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN