Van NIET naar HOE

Afgelopen week sprak ik een moeder op het schoolplein van mijn zoontje. Ze gaf aan geen plezier meer te hebben in haar werk en dat ook thuis te merken. Ze had nog weinig energie om thuis een leuke moeder te zijn. ‘Maar ja’, was haar conclusie: ‘ik kan moeilijk zomaar iets anders gaan doen. Ik weet niet wat en al helemaal niet waar ik moet beginnen.’

Niet = Stop

Weet je wat zo jammer is van dat woordje ‘niet’? Dat het denkproces ook direct stopt. In het geval van de klant en de netwerkgesprekken wordt direct het hele netwerkgesprek van de baan geveegd. Terwijl de voordelen van netwerkgesprekken erg groot zijn. Maar ze wil zichzelf niet verkopen en dus kan ze geen netwerkgesprekken voeren. Maar wie zegt dat netwerken betekent dat je jezelf moet verkopen?

Ik kom in onze training veel mensen tegen die ergens een klein vlammetje hebben branden voor een weggestopte droom, en dat vlammetje uit laten blussen door dat woordje ‘niet’. Liever geen vlammetje, want dan weet je zeker dat er niets in de fik gaat en afbrand. Alleen vergeten ze dat als ze het vlammetje uitblussen, ze het koud zullen hebben krijgen.

Van niet naar hoe

Dat woordje ‘niet’ stopt jou om je talenten en krachten te ontdekken en van daaruit te gaan leven en werken. Wil jij met plezier naar je werk? Werken vanuit jouw talenten en vanuit jouw kracht? Schrap dat woord ‘niet’ uit je woordenboek en vervang het door: HOE?
HOE kan ik netwerkgesprekken voeren, zonder dat ik het gevoel heb mezelf te moeten verkopen? Hoe kan ik zorgen dat ik het niet spannend vind?

Geen plezier in je werk? In plaats van ‘ik kan niet zomaar ander werk gaan doen’ of ‘ik zou niet weten wat ik dan wel kan doen’, bedenk je hoe je wél plezier krijgt in je werk. ‘Hoe kan ik zorgen dat ik wel weet wat ik kan doen? Hoe kan ik zorgen dat ik naar ander werk beweeg, en tegelijk genoeg inkomen behoudt?’

Hoe zit dat bij jou?

Heb jij verlangens of wensen wat betreft werk, maar doe je daarop dit moment weinig mee, omdat je je laat stoppen door ‘niet’? Dan daag ik je uit. Toen ik twee jaar geleden mijn NIET verving door HOE, ontdekte ik welke mogelijkheden ik te onderzoeken had! Mijn reis begon, net als die van jouw, met de eerste stap!

Heb jij nu geen plezier in je werk of weet je niet of het werk wat je nu doet wel wilt blijven doen? Zet dan de eerste stap en onderzoek waar jou talenten en kwaliteiten liggen en bepaal jouw koers voor de komende jaren. Vaak ligt in het werk dat je nu doet nog veel mogelijkheden verscholen waarin jij je talenten en kwaliteiten kunt aanspreken.

In de training ‘Persoonlijk meesterschap’ nemen we je in een kleine groep mee op reis. We gaan aan de slag om helder te krijgen wat jouw passies, talenten en kwaliteiten jij hebt en wat je nodig hebt om de volgende stap te gaan zetten in je loopbaan. Gewoon heel praktisch en in een kleine groep. Meer weten?