Talentmanagement

Talentmanagement staat hoog op de HR agenda. Veel organisaties weten inmiddels dat als ze erin slagen het aanwezige talent van hun mensen te ontwikkelen, ze kunnen rekenen op meer motivatie, meer bekwame mensen en op betere resultaten. Waar het om gaat is het slimmer managen van talent, maar hoe doe je dat dan? De praktijk blijkt weerbarstig en veel initiatieven met betrekking tot Talentmanagement komen maar moeizaam van de grond. Zo lijkt het verleggen van de focus van ‘wat beter moet’ naar het inzetten en ontwikkelen van de sterke kanten van mensen een lastige. Ook ingebedde structuren en procedures dragen niet bij aan het slimmer managen van talent. En dat is precies waarom het zo moeizaam gaat. Er wordt vooral energie gestoken in ‘het optuigen van de organisatie’ maar de mens wordt vergeten. Aan dat waar het in essentie om gaat, gaan we voorbij.
------
De les is: ga terug naar de kern en begin bij de mens als je met Talentmanagement aan de slag gaat. Wie is die mens, wat zijn zijn drijfveren en talenten en kunnen we hem laten groeien in waar hij goed in is? Hoe zorgen we ervoor dat die mens de behoefte voelt om zich te gaan ontwikkelen? Om maximaal bij te dragen aan het succes van de organisatie?
------
Dit is waar het begint maar niet waar het stopt. Wij weten als geen ander dat Talentmanagement alleen maar slaagt als het niet alleen het ‘feestje van HR’ is maar is ingebed in het hele doen en laten van de organisatie. Dat je werkelijk een cultuur creëert waarin talenten zich kunnen ontwikkelen. Ons Talentmanagement Model biedt houvast én een aanpak om Talentmanagement integraal en gedegen te implementeren.

Meer weten? Neem contact op met William Lievers via 06 435 455 34
Lees meer over:
WENDBAARHEID
VITALITEIT
PERSOONLIJK LEIDERSCHAP
SAMEN WERKEN
STUREN OP ONTWIKKELING
TALENT IN BEELD
BINDEN VAN TALENT

Gaat dit jou helpen?

Wil je graag ontdekken hoe onze expertise jou en/of je organisatie verder brengt zodat je al het talent benut?

  • Heb je vragen?

    Bel ons, wij helpen je graag verder:
    038 380 10 20

Home · Privacy · Disclaimer · Contact
© 2016 AMBITIE AAN ZET! - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN