Sturen op ontwikkeling

Veranderingen en ontwikkelingen gaan steeds sneller. Door digitalisering en robotisering wordt werk van mensen overgenomen, kennis is voor iedereen beschikbaar en bovendien snel verouderd. De mens met zijn unieke talenten maakt steeds meer het verschil. Het werkkapitaal in organisaties bestaat steeds meer uit soft assets als persoonlijke kwaliteiten, talenten, enthousiasme, voorstellingsvermogen, drijfveren en waarden.
------
Wanneer vandaag minder duidelijk is wat de doelstellingen van morgen zullen zijn, en daarbij van mensen wordt verwacht dat ze persoonlijk leiderschap tonen en hun invloed aanwenden op basis van talenten, verandert daarmee de rol van de manager. Deze komt steeds meer naast de medewerker staan, moet het goede gesprek aan gaan. Het ‘sturen’ is gericht op het vrijmaken en het faciliteren van het talent omdat daarmee de grootst mogelijke bijdrage wordt geleverd. Aan de manager dus om vooral meer te sturen op de ontwikkeling van zijn mensen. Van sturen gaat de rol steeds meer naar coachen met als doel blijvende ontwikkeling, nu en in de toekomst.
------
De manager die het beste uit medewerkers naar boven weet te halen, is iemand met een breed gedragsrepertoire en stijlflexibiliteit om alle verschillende mensen op de beste manier te begeleiden. Om zo voor zowel organisatie als individu het optimale resultaat te bereiken!

Meer weten? Neem contact op met William Lievers via 06 435 455 34
Lees meer over:
TALENTMANAGEMENT
WENDBAARHEID
VITALITEIT
PERSOONLIJK LEIDERSCHAP
SAMEN WERKEN
TALENT IN BEELD
BINDEN VAN TALENT

Gaat dit jou helpen?

Wil je graag ontdekken hoe onze expertise jou en/of je organisatie verder brengt zodat je al het talent benut?

  • Heb je vragen?

   Bel ons, wij helpen je graag verder:
   038 380 10 20

  Home · Privacy · Disclaimer · Contact
  © 2016 AMBITIE AAN ZET! - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN