Ambitie aan Zet!

Opleiding KernTalententolk

Start 4 juni 2021 in Zwolle

Locatie
Zwolle
Opleider
William Lievers

Praktische informatie
Theorie:
4/6, 11/6, 18/6
Practica:
25/6
Toepassingsdag:
In overleg
Tijd
09:00 – 17:30
Toetsing
Theoretisch examen
Vooropleiding
min. HBO werk en/of denkniveau
Investering
per deelnemer
€ 1750- excl. btw
+ per organisatie
€ 1450- excl. btw

Als Erkend KernTalententolk ga je aan de slag met de resultaten van een professionele KernTalentenanalyse (uitgevoerd door een Erkend Analist).
------
Je begeleidt hen met een bijzonder positief en uniek instrument in de hand. Je helpt hen om bewust te evolueren en te groeien en bloeien. Je geeft zicht op de benutting van hun volledig potentieel. Daardoor krijgen ze grip op stress, vermindert het risico op burn- en bore-out en is er geen sprake meer van ‘trial & error’.
------
Zo stijgt elk teamlid boven zichzelf uit. Maak teamleden zelfbewuster en versterk de interne communicatie. Krijg oog voor de verschillen en wat ze kunnen opleveren. Zie welke leemtes er zijn en hoe ze op te vullen. Stem retentiebeleid af op wat hen met de organisatie en het team bindt. Vermijd conflicten of los ze sneller op. Verhoog de productiviteit zonder mensen zwaarder te belasten. Verminder verzuim en verloop. En …. win als organisatie de war on talent omdat geen kostbaar talent verloren gaat.
------
HR-professionals, leidinggevenden, directeurs, coaches, therapeuten, psychologen, zorgcoördinatoren, loopbaanadviseurs … Kortom: iedereen die het belangrijk vindt om met mensen (samen) te werken is gebaat met een complete en genuanceerde kennis van alle KernTalenten van medewerkers of cliënten.
------
In de KernTalententolk-training leer je in 4 + 1 dagen het KernTalentenverslag juist te doorgronden, er alles uit te halen wat erin zit en vooral: mensen met volle goesting boven zichzelf te laten uitstijgen omdat je de methode correct toepast.
------
Als KernTalententolk
- haal je het beste bij mensen naar boven op basis van wat hen drijft en energie geeft, met oog voor innerlijke conflicten.
- help je mensen en teams hun sterktes en potentieel om te zetten naar duurzaam positieve keuzes en bijbehorende acties en gedrag.
- laat je mensen en organisaties tijd, energie en geld stoppen in wat iemand nu echt wil en kan én nog allemaal zou willen en kunnen.
------
Wat is het verschil met de 10-daagse opleiding tot KernTalentenanalist?
Als tolk werk je met de resultaten van een KernTalentenanalyse, maar je voert deze analyse niet zelf uit. (Je leert dus niét hoe alle mogelijke kinderspel - via de geheime rationales - te vertalen naar de betekenis van alle achterliggende KernTalenten als volwassene.)
------
Je leert wel:
- Wat elk KernTalent precies inhoudt.
- je de vertaalslag maakt naar de praktijk op persoonlijk en team niveau.
- Wat iemand qua karakter, goesting en motivatie er mee zou kunnen én willen doen.
------
Door deze fundamentele aanpak, los van verworven competenties - een wezenlijk verschil met gelijk welke andere methode - bereik je snel duurzaam positieve resultaten.
------
De 4 dagen zijn theorie- en praktijkdagen over de KernTalenten zelf: wat ze elk apart betekent, hoe je ze combineert en wat je er allemaal - algemeen - uit kan halen in functie van gezochte competenties.
------
De 5e dag vertaal je, samen met een bijzonder ervaren analist op het vlak van omzetting van competenties naar KernTalenten en omgekeerd, de competenties en andere eigenschappen die je in je eigen organisatie gebruikt. Dit is een echte 'KernTalenten op maat van je organisatie-dag'.
------
Als Erkend KernTalententolk:
- help je mensen en teams om hun sterktes en potentieel om te zetten naar duurzaam positieve keuzes en bijbehorende acties én gedrag
- laat je mensen en organisaties hun tijd, energie en geld stoppen in wat iemand echt wil en kan én nog allemaal zou willen én kunnen
- haal je het beste bij mensen naar boven op basis van wat hen drijft en energie geeft, met oog voor mogelijke innerlijke conflicten.
------
Tijdens deze opleiding leer je:
- wat elk van de 23 KernTalenten precies inhoudt
- hoe je de vertaalslag maakt naar de praktische persoonlijke en team niveaus
- wat iemand qua karakter, goesting en motivatie er zou kunnen én willen mee doen.
------
Ben je leidinggevende, HR-professional, directeur, loopbaanadviseur … kortom: iemand bent die het belangrijk vindt om anderen optimaal te laten (samen)werken en al het aanwezige potentieel te benutten? Dan is deze training echt iets voor jou!
------
Deze opleiding kan je bijwonen als je samenwerkt met een Erkend KernTalentenanalist en/of als je aan de slag wilt gaan met de uitkomsten van de KernTalentenmethode in je organisatie.
------
Om de specificiteit van je eigen organisatie de plaats te geven die ze verdient, is er per organisatie één persoonlijke coaching dag opgenomen in de opleiding, waarbij je alle vragen, suggesties en mogelijke toepassingen bespreekt met je KernTalententrainer of een Senior Analist. Denk aan je eisen voor leiderschap, gebruikelijke competenties, definities van rollen, taken en functies enzovoort.
------
Prijs
€ 1.750,- per persoon (voor 3 theoriedagen en 1 practicumdag) + € 1.425,- per deelnemende organisatie voor de op maat gemaakte persoonlijke coaching dag, toegankelijk voor alle analisten en tolken die werkzaam zijn in uw organisatie.
Catering bij ontvangst en pauzes, lunch en koffie, thee & frisdranken incluis.
Alle documentatie en lesmateriaal voor zowel theorie, oefeningen als de coaching dag zijn inbegrepen.

Vragen of wil je meer informatie?

Graag horen wij je vragen over de KernTalentenmethode en de opleiding

  • Heb je vragen?

   Bel ons, wij helpen je graag verder:
   038 380 10 20

  Home · Privacy · Disclaimer · Contact
  © 2016 AMBITIE AAN ZET! - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN