Werk (samen) vanuit een positief zelfbeeld
en kom optimaal tot bloei

De KernTalentenmethodiek staat centraal in hoe wij kijken en werken. Wat was je spelvoorkeur als kind. Het vertelt nauwkeurig wat vandaag motiveert, energie geeft en waar in uitgeblonken kan worden. De uitkomsten blijven een leven lang actueel en zijn maatgevend bij keuzes in zowel studie, werk en privé. Het is een grondige en positieve aanpak zonder hokjes en vakjes.

Hoe helpen wij jou?

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING - Wordt de beste appel die jij kunt zijn. Niet meer, maar ook niet minder. En nee, dat kost je geen bloed, zweet en tranen. Die heb je alleen nodig als je per se een peer wilt worden met je appeltalenten...

Zorg er dus voor dat je alle KernTalenten die in je zitten, kent en ontwikkel ze gestaag. Leer ze zien en te (her)kennen. Groei binnen je eigen mogelijkheden en in jouw tijd en doe dat het liefst in de zone van jouw directe ontwikkeling.

Je mag gerust op de toppen van je tenen staan. Maar besef dat wanneer je te lang op je tenen staat, je uiteindelijk helemaal niet meer op je benen kan staan, daar heeft niemand baat bij. Leer jezelf positief waarderen, werk aan gezond zelfvertrouwen, laat je eigenwaarde groeien en ontdek wat jij deze wereld te bieden hebt. Ontsluit je volle potentieel en ontwikkel mildheid naar jezelf.

STERK LEIDERSCHAP - Wanneer jij je jezelf kent en omarmt ontstaat krachtig leiderschap. Dit gaat dieper dan je competenties, drijfveren en niveau van opleiding. Een goede leider is geen alleskunner en verzamelt de juist mensen om zich heen...

Het omschrijft specifiek jouw aard (van het beestje), je (onbenutte) potentieel en je intrinsieke motivatie. Ofwel, het geeft aan waar jij je bed voor uit komt. Het maakt zichtbaar in welke omgeving jij het maximale uit jezelf haalt en het maximale haalt uit de mensen die jij aanstuurt.

Je ontdekt welke conflicten voor jou van nature op de loer liggen. Het geeft inzicht in het type team dat jij graag leidt en welke mensen je naast je nodig hebt die jou versterken. Maar bovenal laat het kennen van je KernTalenten je objectief en zonder filters kijken naar jezelf en ondersteunt het je bij een frisse blik op mens en organisatie.

Ben jij verantwoordelijk voor mensen? Ga de uitdaging aan om te groeien in authentiek leiderschap. Of simpel gezegd ken, omarm en leef jou eigenheid.

SELECTEREN - Waarom blijven we testen doen waarvan we zelf vinden dat ze niet adequaat zijn, of die we veel te beperkt vinden? Waarom blijven we mensen in hokjes stoppen waar ze slechts gedeeltelijk in passen...?

Wanneer je de KernTalenten van je toekomstig medewerker kent, is het eenvoudig om te weten of hij of zij in de organisatie en de cultuur ervan past. Of de visie en strategische missie aansluiten. Het is een even koud kunstje vooruit te kijken en hem of haar die taken te geven die zonder verveling en met plezier worden uitgevoerd. Of om te bepalen of een promotie daadwerkelijk past, dan wel om te kijken welke opleidingen het best passend / besteed zijn.

Het kennen van KernTalenten helpt om te zien hoe mensen samenwerken, bij het samenstellen van een team en om energievreters te identificeren en te vermijden. Je wilt de juiste mensen aannemen en binden aan je organisatie. Daarom is het belangrijk om voorafgaand aan de gespreksrondes de kandidaten in kaart te brengen, zodat het om meer gaat dan een goede klik, de juiste competentie en een kloppende opleiding.

HUMAN CAPITAL - Om competentiemanagement binnen de organisatie te verenigen met het talentmanagement van de individuele medewerker blijkt de KernTalenten aanpak dé missing link. Het gaat niet om het één of het ander, het gaat om beiden...

De medewerker is de sleutel tot goed talentmanagement. Hoe je hem of haar in kaart brengt, bepaalt dus of je haar of hem op een goede dan wel op een minder geschikte manier inzet. Het biedt inzicht in waar valkuilen zitten, gevaar op verzuim en verloop. Het laat ook zien welk latent talent aanwezig is en nog niet wordt aangeboord door de organisatie.

Maar ook om iemand veel energiegevers te gunnen voor meer werkplezier en groei. Je kunt goed voorspellen wat de gevaren zijn van een burn- of bore-out en wat de valkuilen zijn van specifieke taken, rollen en functies. En het geeft inzicht welke soort groei 'ladder' geschikt is voor iemand. De methodiek laat zien welke KernTalenten al tot op welk niveau ontwikkeld werden en waar groeiruimte zit.

SAMENWERKEN - Op het gebied van teamwerking zijn de KernTalenten een eyeopener die uitgaat van een waarderende benadering van mensen en een op groei gerichte mindset. Deze methode mag eigenlijk in geen enkel team ontbreken...

Het valt direct op dat het respect en waardering tussen collega’s toeneemt. Ze beseffen dat ze dingen graag doen, omdat ze hun sterke KernTalenten bij die opdrachten of taken kunnen uitleven. Je hoort reacties terug zoals: ‘Nu snap ik waarom ik altijd tegen hetzelfde aanloop’, ‘Nu snap ik waarom ik er moeite mee heb om dingen los te laten’, ‘Nu snap ik dat ik me niet goed voel als ik het doel van de opdracht niet heb gerealiseerd’, ‘Nu snap ik waarom ik als een berg tegen sommige zaken opkijk en anderen daar geen punt van maken’, ‘Nu snap ik wat ik kan doen om die vervelende dingen te counteren’…

Het start bij het op een waarderende wijze begeleiden van medewerkers, om hen te helpen groeien en bloeien. Het betekent: respectvol met hen omgaan vanuit echt begrijpen, hun ontwikkeling beter ondersteunen. Functioneringsgesprekken krijgen een andere invulling en er wordt een meer waarderende taal gebruikt. De KernTalentenmethodiek is de basis voor een waarderende benadering en geeft een mindset gericht op groei.

Waar kunnen we jou mee helpen?

Je interesse in wat wij doen en hoe wij werken is waarschijnlijk niet voor niets. Wij zijn reuze nieuwsgierig wie jij bent en wat we voor elkaar kunnen betekenen.  

Heb je vragen?

Bel ons, we helpen je graag verder:

038 380 10 20

Lees meer:

> Waar zijn wij goed in

> De opleiding tot analist of tolk

> Plan je kennismakingsgesprek

© 2012 AMBITIE AAN ZET! - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

50% Complete

Download Your Free PDF Guide!

Tell me where to send your PDF guide and you'll receive it in a few moments...

We process your personal data as stated in our Privacy Policy. You may withdraw your consent at any time by clicking the unsubscribe link at the bottom of any of our emails.

Close

Ambitie aan zet

Page Created with OptimizePress