KernTalenten

LEES DIRECT VERDER HOE

Een kind wordt niet creatief door met Lego te spelen maar speelt graag met Lego omdat het creatief is. ‘Spelen met Lego’ spreekt zijn aard, potentieel en intrinsieke motivatie aan om functionele dingen te creëren.

Oorsprong van de methode

Danielle Krekels ontdekte dat je favoriete kinderspelletjes en hoe je daarmee speelde alles zeggen over je dieperliggende, natuurlijke talenten.
------
In haar werkveld werving en selectie van wetenschappelijk opgeleid personeel kwam zij er meer dan 20 jaar geleden achter dat ingenieurs een verrassend vergelijkbare speelvoorkeur in hun kindertijd bleken te hebben. Deze vaststelling was de aanleiding voor verder onderzoek.
------
Zo ontdekte ze 23 KernTalenten, met elk hun eigen specifieke componenten. Na meer dan 10.000 diepte-interviews is de KernTalenten-methode stevig empirisch uitgebouwd en verfijnd.
------
Het is geen methode met hokjes waar je als mens in gestopt wordt en waarbij het systeem leidend is. Nee, jij als individu bent het vertrekpunt en het geeft jouw persoonlijke constellatie van 23 KernTalenten weer.

De betekenis en het gebruik

KernTalenten zijn een weergave van je natuurlijke aard, potentieel én intrinsieke motivatie. Je natuurlijk aard is je karakter of jouw unieke set van persoonlijkheidseigenschappen.
------
Je potentieel is de mogelijkheid in je om iets te kunnen, gebaseerd op je aanleg en je begaafdheid. Op basis van je sterke KernTalenten kan je dus je klassieke talenten ontwikkelen, net als algemene vaardigheden of specifieke competenties.
------
En je intrinsieke motivatie geeft aan met hoeveel bevlogenheid je die activiteiten uitvoert of onder de knie krijgt.
------
KernTalenten zitten nog een laagje dieper in je persoonlijkheid dan de klassieke talenten. Ze verklaren waarom je soms een ongelooflijke drive voelt om iets te doen en ze verschaffen inzicht in wat je in je leven best aandacht schenkt zodat je elke dag een voldaan gevoel kan ervaren.

Wat kan je ermee?

Als je je sterke KernTalenten kunt inzetten krijg je daar vanzelf energie en zelfontwikkeling voor terug. Je komt makkelijk in de ‘flow’ en geniet persoonlijke en professionele voldoening.
------
Een situatie of opdracht waar je je sterke KernTalenten niet kunt inzetten, leidt snel tot verveling en het gevoel iets te missen.
------
Een situatie of opdracht waarin je vooral je kleine KernTalenten moet aanspreken, vraagt veel extra energie. Het zal je overigens moeilijk vallen om in zo’n situatie echt uit te blinken.
------
Vaardigheden die niet door jouw KernTalenten worden gedragen, zijn veel moeilijker aan te leren en geven je minder voldoening. Bovendien leiden ze zelden tot meer dan een gemiddeld niveau.
------
De tijd en energie die je investeert in de ontwikkeling en ontplooiing van je sterke KernTalenten levert je altijd prima resultaten op.
------
Deze methode geeft voortreffelijk inzicht in waar jij energie van krijgt en waar jij energie aan verliest.

Info voor werkgevers

Een volledige KernTalenten-analyse is een verhelderend hulpmiddel bij:

  • de werving of promotie van medewerkers
  • re-integratie na burn-out of bore-out
  • het opstellen van persoonlijke ontwikkelingsplannen
  • het bepalen van opleidingsbehoeften.
  • het bepalen van samenstelling team en team behoefte

Waar kan ik je mee helpen?

Je interesse in wat ik doe en hoe ik werk is waarschijnlijk niet voor niets. Ik ben reuze nieuwsgierig wie jij bent en wat we voor elkaar kunnen betekenen.

  • Heb je vragen?

    Bel mij, ik help je graag verder:
    038 380 10 20

Home · Algemene voorwaarden · Disclaimer · Contact
© 2016 AMBITIE AAN ZET! - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN