Elma aan tafel

Geen goed of fout

Eén van de toffe dingen van de kerntalentenmethode is dat er geen goed of fout in bestaat. Klein is niet zwak, slecht of negatief. En sterk is niet beter of positief. Bij een kerntalent in sterke vorm horen bepaalde eigenschappen en gedragskenmerken. En dat geldt ook voor kleine kerntalenten. Bij een sterke ‘Ondernemen en risico nemen’ ben je van nature ongeduldig, houd je van avontuur en afwisseling en neem je graag risico’s. Wanneer dit kerntalent klein is, hou je van veiligheid en zekerheid en ga je risico’s het liefst uit de weg.

Eigen waardeoordelen

Er zijn mensen die de neiging hebben om waardeoordelen op hun eigen kerntalenten te plakken. Die zouden niet ‘goed’ zijn, of niet ‘handig. Of ronduit slecht, zoals de behoefte om te manipuleren of het niet graag inleven en meeleven met de ander. Het is maar net wat je eigen referentiekader is of je iets goed of slecht vind. Zelf vind ik dit één van de tofste dingen aan de kerntalentenmethodiek: het kent geen goed of fout. Alles is wat het is. Kost het je energie om mee te bewegen met anderen? Dan kost je dat energie. Niet gaan proberen om het te gaan ‘ontwikkelen’, het gaat er niet leuker op worden. En je steekt een boel energie in iets wat je toch nooit leuk gaat vinden en wat altijd lastig zal blijven.

Hoe juist wél inzetten

Ontdek liever hoe je het juist wél in kan zetten en het in je voordeel kan werken. Werk je met kinderen met ernstige gedragsstoornissen of in een afkickkliniek? Dan is het handiger om van nature niet flexibel te zijn en je niet makkelijk te laten beïnvloeden. Of denk aan functies waarin je zaken moet controleren of keuren. Je kan ook manieren bedenken om ruimte aan je kerntalenten te geven. In contact met anderen hoef je bijvoorbeeld niet direct ‘nee’ of ‘dat wil ik niet’ te zeggen. Je kan ook zeggen: ‘ik ga er nog even over nadenken en kom daar later bij je op terug.’ En soms doe je gewoon even wel flexibel, omdat dat nu even is wat de situatie van je vraagt. Zolang je het maar niet te vaak hoeft te doen.

Geeft vorm aan wie je bent

Of kerntalenten nu klein of sterk zijn, ze geven vorm aan wie je bent. Net als een medaille twee kanten heeft, heeft elk kerntalent, in welke sterkte dan ook, twee kanten. Flexibiliteit sterk hebben kan vervelend zijn, omdat je van nature graag met anderen meebeweegt en het lastig kan zijn om te bepalen waar jij staat, voor zowel jezelf als voor anderen. Inleven in een ander is heel fijn voor die ander, maar niet altijd fijn voor jezelf: nee zeggen is dan lastig voor je waardoor je nog wel eens over je eigen grenzen kan gaan voor die ander. Graag problemen oplossen is heel handig, maar de ander kant is dat je altijd alles wilt oplossen, terwijl mensen niet altijd zitten te wachten op jouw oplossing.

Het is wat het is

En zo kan je bij elk kerntalent wel iets vinden wat in bepaalde omstandigheden niet fijn is, of het kerntalent nu sterk, half of klein is. Maar er is geen goed of fout. Het is wat het is. Of jij het goed of fout vindt zegt vooral iets over jezelf. Danielle Krekels (Coretalents) geeft dit wel mooi weer als ontdekker van de methode: 'Als je de KernTalenten hebt om een appel te worden, word dan die lekkere, zoete, dikke, sappige, knapperige en blozende appel. Maar probeer niet wanhopig een peer te zijn. Als je dat als kind al niet hebt meegekregen, dan wordt het namelijk heel moeilijk.’