Opleiding

'Word TalentExpert' - KernTalentenanalisten opleiding

Doelgroep

Deze opleiding richt zich tot professionals die de KernTalentenmethode beroepshalve willen aanwenden zoals coaches, psychologen, HR- en RSS professionals, bedrijfsleiders, CLB- en andere onderwijsmedewerkers, coaches, outplacement begeleiders, opleidingsverantwoordelijken, artsen, talent scouts en -ontwikkelaars, psychologen, (ortho)pedagogen enzovoort. Kortom: iedereen die professioneel met mensen werkt, hen begeleidt of adviseert en dit op een ernstige, stevig onderbouwde en kwaliteitsvolle manier wil doen vanuit een positieve insteek met oog op de gehele persoon.

Elke deelnemer die in de opleiding actief meewerkt, de oefeningen thuis maakt en het geleerde instudeert en inoefent en die beschikt over een minimaal gemiddelde intelligentie, is na afloop in staat zelfstandig een accurate KernTalentenanalyse uit te voeren en een professioneel gestructureerd KernTalentenverslag op te stellen dat de cliënt levenslang kan gebruiken.

Deze opleiding “Train de Professional” neemt tien dagen in beslag: 4 theoriedagen + 4 practicumdagen + 2 verankeringsdagen zes en twaalf weken na het slagen in de proef als Junior KernTalentenanalist.

Vorm

Zeer interactief: de professioneel uitgewerkte opleiding wordt aangevuld met levendige lessen en een heldere theoretische uiteenzettingen. Daarbij komen praktische voorbeelden. Er is veel ruimte voor vragen. De groeps- en individuele oefeningen verhogen het juiste begrip en inzicht en bieden volop kans tot groei en verbetering. Vier dagen worden besteed aan theorie, vier dagen aan practica. Na het afronden van het examen zijn er nog twee verankeringsdagen.

Inhoud

In deze opleiding wordt de methode daadwerkelijk helemaal uitgespit, aangeleerd en actief ingeoefend. Tijdens de opleiding wordt een examen afgenomen dat uit drie delen bestaat:

 • een theoretisch deel dat thuis (open boek) wordt gemaakt
 • een praktische KernTalentenanalyse onder observatie van een ervaren KTN-analist
 • het maken van een gedetailleerd KernTalentenanalyseverslag.

De criteria voor elk examenonderdeel krijg je schriftelijk bij het begin van de opleiding. Vragen over de leerstof stel je tijdens de lessen. Extra begeleiding kan wel maar is in principe niet nodig.  Mis je onverhoopt één van de theoriedagen, dan is een inhaalles (voor aanvang van de daaropvolgende opleidingsdag) nodig. Daarvoor spreek je één van onze trainers aan; de kostprijs bedraagt € 125 per uur. Mis je een practicumdag, dan kan je een collega-cursist aanspreken om die samen met jou in te halen; dit bespreek je best even met je cursusleider.

Een eventueel herexamen voor de theorie kan je pas afleggen na min. 6 weken en is kosteloos; een eventueel herexamen voor de mondelinge proef of voor het KernTalentenanalyseverslag mag je inplannen na twee maanden en kost € 475. Mocht je dan onverhoopt nog niet slagen, mag je de opleiding opniew volgen tegen betaling van de catering- & organisatiekosten van € 65/dag en de examen fee van € 475. Natuurlijk is het ons doel jou zo goed te begeleiden dat deze ‘onaangenaamheden’ overbodig zijn. Alle vermelde bedragen zijn excl. btw.

Je erkenning

Tijdens de eerste 8 dagen van de opleiding word je opgeleid tot Junior KernTalentenanalist. Dit houdt in dat je na het succesvol afronden van deze 8 dagen met de erbij horende examens, in staat bent om zelfstandig valide KernTalentenanalyses af te nemen. Daarna doe je praktijkervaring op en volg je na 6 en 12 weken de verankeringsdagen. Na deelname aan alle sessies en het succesvol afronden van de drie examen-onderdelen heb je recht op de licentie van Erkend KernTalentenanalist en word je desgewenst ook op de website van Coretalent vermeld.

Je Erkenning blijft geldig zolang je:

 • jaarlijks minimaal 1 verdiepingsdag volgt; deze dagen waarborgen de kwaliteit van het werken met onze KernTalentenmethode. Je houdt daarmee niet alleen je kennis op peil, je verdiept ze ook want je blijft op de hoogte van alle nieuwe inzichten;
 • je houdt aan de ethische, copyright- en (kwaliteits)normen en waarden van CoreTalents. We willen immers dat elke analist met de KernTalentenmethode omgaat op een manier die de kwaliteit én het werk van andere analisten niet ondergraaft.

Data & locatie

Najaar 2022 - Zwolle (start 30 september)

 • Theorie: 30/9/22, 7/10/22, 14/10/22 & 26/10/22
 • Practica: 18/11/22, 2/12/22, 16/12/22 & 13/1/23
 • Mondelinge proef: 9/2/23 & 10/2/23, voor- of namiddag
 • Verankering: 20/4/23 & 8/6/23

Najaar 2022 - Dordrecht (start 27 oktober)

 • Theorie: 27/10/22, 3/11/22, 10/11/22 & 17/11/22
 • Practica: 24/11/22, 15/12/22, 12/1/23 & 19/1/23
 • Mondelinge proef: 15/2/23 & 16/2/23 ('s morgens of 's middags)
 • Verankering: 20/4/23 & 8/6/23

Prijs

 • € 5.150 (vroegboekprijs: € 4.950 bij inschrijving tot en met 31/7/22),, prijzen excl. btw.
 • Catering bij ontvangst en pauzes, lunch en koffie, thee & frisdranken incluis.
 • Alle documentatie en lesmateriaal voor zowel theorie als oefeningen zijn inbegrepen.
 • Gebruiksrecht van de online KernTalentenvragenlijst voor KernTalentenanalyses is inbegrepen voor de gehele duur van je Erkenning, evenals je vermelding op de website van CoreTalents onder de lijst van Erkende KernTalentenanalisten.

Aanmelden