ontdek je unieke
KernTalenten

HAAL MEER ENERGIE, ENTHOUSIASME, VOLDOENING EN INSPIRATIE  UIT JE WERK

LEES DIRECT VERDER HOE

Een KernTalentenanalyse geeft:

  • zicht op de kwaliteiten en talenten die bijdragen aan optimaal resultaat;
  • een scherpe focus op de doelen die jij jezelf stelt;
  • inzicht welke taken energie slurpen en juist energie opleveren;
  • scherpte wat je wilt bereiken op (middel)lange termijn;
  • (meer) zelfvertrouwen en een kloppend zelfbeeld;
"William is een slimme rustige trainer die met een mooie methode je helpt de kern van je verhaal te vinden en scherp te omschrijven. Dit helpt je om te gaan werken en leven vanuit je kwaliteiten zodat je op een gezonde manier jezelf profileert in je werk of bedrijf."
Patricia De Sain-Innemee - HR (interim)Manager & Organisatie-adviseur

KernTalenten

Een kind wordt niet creatief door met Lego te spelen maar speelt graag met Lego omdat het creatief is. ‘Spelen met Lego’ spreekt zijn aard, potentieel en intrinsieke motivatie aan om functionele dingen te creëren.
------
Dit inzicht, dat kinderen hun persoonlijkheid veruiterlijken in de keuze van hun speelgoed, activiteiten en sport, bleek de sleutel.
------
Op basis van je favoriete speelgoed en de spelletjes die je als 4 tot 12 jarige het liefst speelde bepalen we jouw KernTalenten-profiel. Dat klinkt op het eerste gezicht misschien gek maar een kind veruiterlijkt zijn persoonlijkheid in de manier waarop het speelt en sport.

ACHTERGROND VAN DE KERNTALENTEN

Hoe werkt het

Als je je sterke KernTalenten kunt inzetten krijg je daar vanzelf energie en zelfontwikkeling voor terug. Je komt makkelijk in de ‘flow’ en geniet persoonlijke en professionele voldoening.
------
Een situatie of opdracht waar je je sterke KernTalenten niet kunt inzetten, leidt snel tot verveling en het gevoel iets te missen.
------
Een situatie of opdracht waarin je vooral je kleine KernTalenten moet aanspreken, vraagt veel extra energie. Het zal je overigens moeilijk vallen om in zo’n situatie echt uit te blinken.
------
Vaardigheden die niet door jouw KernTalenten worden gedragen, zijn veel moeilijker aan te leren en geven je minder voldoening. Bovendien leiden ze zelden tot meer dan een gemiddeld niveau.

Unieke aanpak

Na een grondige zoektocht naar een geschikte methodiek kwam ik bij de KernTalenten analyse uit. Ik had het geloof bijna opgegeven omdat geen enkele test (voor mijn gevoel) voldeed aan de eisen die ik stelde.
------
Hoe wordt je excellent in de zaken waar je goed in bent en krijg je inzicht in de dingen die juist energie kosten. Daarnaast mocht de uitkomst niet afhangen van je eigenwaarde, zelfbeeld of actuele emotie en als laatste wilde ik geen hokjes methodiek waarin het systeem leidend is en er geen grijs bestaat maar alleen zwart wit.
------
Binnen de KernTalenten analyse ben jij als individu het vertrekpunt en het geeft jouw persoonlijke constellatie van 23 KernTalenten weer. Een gedegen methodiek die gebaseerd is op 20 jaar empirisch onderzoek

Praktisch

De KernTalentenanalyse vormt een stevig fundament bij het nemen van beslissingen op het gebied van je loopbaan, aannemen van de juiste medewerkers en studiekeuze.

Talent assessment
Past deze persoon bij de rol of functie? Welke cruciale competenties zijn ‘op het lijf geschreven’ en welke verdienen extra aandacht? Waar wordt hij of zij blij en gelukkig van?

Een klassieke, volledige KernTalentenanalyse
Met check uitkomsten vragenlijst en persoonlijke, op maat geschreven, diepgaande rapportage met conclusies en aanbevelingen op basis van jouw set KernTalenten en levensloop. Ook schijnbare tegenstrijdigheden (levensparadoxen) kunnen daarbij horen; dit geeft veel inzicht!

Een klassieke, complete KernTalentenanalyse
Een volledige KernTalentenanalyse met diepte-interview + een toekomstgericht, strategisch gesprek naar aanleiding van het rapport.
------
Je leert zowel je burn-out- als je bore-outrisico kennen en je weet hoe je (toekomstige) functie kan toetsen aan je KernTalenten, inclusief verbeteropties. Ook het opzetten van een eigen bedrijf kunnen we toetsen.

+ 5 verdiepende gesprekken
Weten is één maar implementeren en doen is twee. Geef je zelf een stok achter de deur en zorg dat jij je KernTalenten optimaal gaat inzetten. Dat komt niet alleen de resultaten op je werk ten goede maar je krijgt er zelf optimale energie van en leert kijken naar de dingen die je wél wilt.

De geldigheidsduur van een KernTalentanalyse is levenslang. Het is een valide weerspiegeling van je KernTalenten waarop je een leven lang kunt vertrouwen en bouwen.

Gaat dit jou helpen?

Wil je graag ontdekken hoe een KernTalenten ontdekking, assessment of analyse aansluit op jouw ontwikkelbehoefte?

  • Heb je vragen?

    Bel mij, ik help je graag verder:
    038 380 10 20

Home · Algemene voorwaarden · Disclaimer · Contact
© 2016 AMBITIE AAN ZET! - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN