Iedereen is een kreukel

Ik las een inspirerend boekje: handboek voor talent van Kees Gabriels en Jan de Dreu. Een aanrader! Je leest het in een avond uit, maar het geeft tegelijkertijd heel wat stof tot nadenken.

Volgens de auteurs worden we gedreven door voorwaartse, creatieve energie en zijn we dol op uitdagingen. Frustratie kunnen we overwinnen, we kunnen volhouden en zijn diep voldaan als dingen zijn gelukt. Tenminste, wanneer we werken vanuit ons talent. Zelfs wanneer dingen dan mislukken is dat niet erg, want daar kunnen we van leren.

Draken

Daar tegenover staat dat we ook worden geleid door krachten die ons klein maken, die remmen en die defensief zijn. Die worden in dit boek benoemd als onze draken. Wij hebben allemaal ons gedraak, niemand uitgezonderd, we zijn allemaal een kreukel. Wat een opluchting! Je ben niet de enige die daar last van heeft.

Ons doen en laten bestaat dus uit twee kanten. De ene kant is ons talent, die tot veel in staat is wanneer we dat inzetten. De andere kant zijn de draken die ontplooiing van talent en onze professie in de weg staan.

Aandacht geven

Het is goed om aandacht te geven aan beide kanten. Geef je geen aandacht aan je draken dan worden ze geleidelijk aan steeds groter en gaan ze hun eigen leven leiden. Maar verwaarloos ook je talenten niet en wees je bewust van jouw kwaliteiten.

Wat ik in de praktijk veel zie is dat persoonlijke kwaliteiten als vanzelfsprekend worden gezien, waardoor het voor de persoon zelf moeilijk is ze te benoemen en er bewust van te zijn.

Vereiste competenties

De functies waar wij in werken hebben doorgaans duidelijke competentieprofielen waarin vaststaat wat je in huis moet hebben om succesvol te zijn. Maar in hoeverre ken jij je eigen kwaliteiten en kun je ze koppelen aan al deze vereiste competenties?

De competenties in onze functie waarin we minder scoren of waar we misschien wel ronduit slecht in zijn, maken juist onze draken groter. Hierdoor gaan we hard werken aan “ontwikkelpunten” en talenten komen daarmee op de achtergrond.

Optimaal bijdragen

Wat zou er gebeuren wanneer je vanuit een verfrissend perspectief zou kunnen omschrijven hoe de rol eruit ziet die jij wilt innemen. De rol waarin jij je talenten ten volle benut. Hoe geweldig zou het zijn om deze rol stap voor stap in je functie vorm te geven? Je gaat anders in je werk staan en kan verwoorden wat jij nodig hebt om in je kracht te staan. Hierdoor draag je optimaal bij aan het gezamenlijke resultaat. Wie kan daar nou tegen zijn!

Ga ermee aan de slag

Merk je dat de draken je talent overwoekeren en zicht op jouw kwaliteiten ontnemen? Maak vrijblijvende een afspraak om van gedachten te wisselen of ontdek hoe je in 1 dag scherp krijgt wat je talenten zijn en in welke situatie je het best tot je recht komt.

Bestel voor € 14,95 het boek Handboek voor talent van Kees Gabriels en Jan de Dreu.