Hoe uit- of ongerust ga jij aan het werk? 7 vragen voor jou.

In de vakantie laten de meeste van ons het werk kortstondig los. We vieren de vrijheid met uitslapen, leuke dingen ondernemen en vooral niet leven met de klok. Vaak wordt er wel nagedacht over de wensen en ideeën voor het komende werkjaar. Ben je nog tevreden met wat je doet? Wat zou je anders willen zien? En weet je, er zit in een vakantieperiode ook nog eens een goede graadmeter

Graadmeter

Deze graadmeter zijn je twee laatste dagen voor je weer aan de slag gaat. Je voelt of je weer zin hebt om aan de slag te gaan. Wanneer dit niet het geval is, kun je juist in die dagen het scherpst benoemen waar de knelpunten zitten.

Hoe lekker de vakantie ogenschijnlijk ook is geweest, je gaat of uitgerust of ongerust aan de slag. Voel jij je ongerust? Je bent niet de enige! 77 procent van de Nederlanders is namelijk ontevreden over zijn of haar werk.

Hoe ga jij van start

Hoe hoog dit aantal ook is, je kan ongerust omzetten in uitgerust. Breng eens kort in kaart hoe jij weer in je werk stapt.

Om je te helpen heb ik 7 vragen voor je. Geef deze 7 eens een cijfer van 1 tot 10.

1. Elke dag ga ik met plezier naar mijn werk.
2. Ik kom vol energie thuis zodat en heb ook nog energie voor quality time met mijn gezin/familie/vrienden.
3. Ik voel mij uitgedaagd in mijn werk en kan mijzelf daardoor steeds meer ontwikkelen.
4. In mijn werk kan ik datgene doen waar ik zo goed in ben.
5. Ik kan mijn eigen keuzes maken op basis van mijn kwaliteiten.
6. Ik functioneer in een omgeving waarin ik mijn talenten kwijt kan.
7. Ik voel mij gezien en gewaardeerd om waar ik goed in ben.

Door iedereen ingehaald

Wat komt er uit deze korte evaluatie? Ben je er zelf tevreden over of jeukt het bij je. Ik merk dat veel professionals hun talenten niet kennen. Laat staan dat ze die optimaal inzetten in een omgeving en functies die daarbij passen. Dit levert vaak stress op.

Als je daarmee te lang doorgaat, kost dat je (te)veel energie en belemmer je je succes. Je maakt geen stappen in je carrière. Je wordt door iedereen om je heen ingehaald. En dat is zo zonde!

Ik daag je uit

Het is geweldig wanneer jij werk hebt waar jij je uitdaging ook komend jaar in ziet en waarin jij je talenten en ambitie kan waarmaken. Ik zeg, vooral lekker van start gaan!

Het kan ook zijn dat je het idee hebt dat iedereen je inhaalt. Herken jij je hierin en voel je de energie om met je talenten aan de slag te gaan? Wil jij jouw unieke kwaliteiten ontdekken en leren hoe je die inzet in je werk binnen een omgeving en functie die daarbij passen? Ik help je graag!

Meld je nu aan voor een gratis “Ambitie aan zet” gesprek waarin ik samen met jou kijk wat je situatie is en of mijn aanpak aansluit bij jouw ontwikkelvraagstuk. Het gaat heel makkelijk, want je legt je afspraak direct vast in mijn online agenda. Ideaal!