De principes van het bos

Paul de Jong. Een pastor uit Nieuw Zeeland met een toffe boodschap over als mens in een groep staan en wat je daarin nodig hebt om te ontwikkelen. Doeltreffend; zeker ook op werkvlak. Vandaag deel 1: het bos.

Het bos
Een goed functionerende organisatie is te vergelijken met een dicht bos. Zo’n bos waarin je wandelt op een gure zondagmiddag in de herfst of waar je verkoeling zoekt in de zomer. Het bos geeft veiligheid aan bomen bij een storm en zorgt ervoor dat ze niet snel omwaaien. Daarnaast nemen de grote bomen in het bos tijdens de zomer de zon weg voor de kleine bomen zodat deze niet verbranden.

En wist je dat wortels die elkaar kruisen, voedingsstoffen zoals water doorgeven aan andere bomen die het nodig hebben? En wanneer in de herfst de bladeren van de boom vallen, is dat directe voeding voor de anderen bomen.

Een treffende metafoor voor een goed functionerende organisatie Als collega s, net als bomen, dicht op elkaar staan, sta je als organisatie stevig. Er is continu voorziening om elkaar sterker te maken en stormen worden doorstaan. Hoe lang denk je dat losstaande bomen het volhouden? Precies! Hetzelfde geldt voor een organisatie met op elk eiland een andere collega.

Uit de toon vallen
Een gezond bos kenmerkt zich ook door een diversiteit aan bomen. Hoe meer soorten, hoe beter. Het gaat zelfs zo ver dat wanneer we verschillende soorten gewassen bij elkaar plaatsen, er geen pesticide nodig is. In China is een onderzoek uitgevoerd waaruit blijkt dat er 94 % minder ziekte is wanneer verschillende soorten rijst door elkaar wordt gekweekt. Diversiteit is dus goed!

Dit geldt ook voor organisaties; wanneer de diversiteit in een organisatie wordt omarmt, gebeuren er mooie dingen. In tegenstelling tot de oude filosofie mogen mensen uit de toon vallen en kunnen ze gaan bijdragen vanuit hun specifieke talent en passie. Vanuit hun zijn, zonder oordeel.

Op dat moment komt er energie in de organisatie vrij en vallen medewerkers minder snel uit door ziekte of overbelasting. En als klap op de vuurpijl: bij diversiteit in de organisatie presteren de werknemers beter! Met als resultaat tevreden klanten, betere kwaliteit van product of dienst en een stijging in de omzet.

Staan in vrijheid
Zorgen dat je als organisatie als een divers bos bent is een samenspel van het cre ren van de juiste voorwaarden en een bewustwording van de werknemer van zijn verhaal. Wat maakt hem of haar uniek? Welke specifieke bijdrage levert hij? Welke kwaliteiten en passies verdienen aandacht en stimuleren haar om nog meer te groeien?

Op deze manier kan elke medewerker staan in vrijheid en daarbij ook uitdelen en doorgeven aan anderen net als de elkaar kruisende wortels van bomen.

Ben je geinspireerd of wil je voor jezelf of je team weten hoe je dit concreet vorm geeft zonder dat het zweverig wordt? Maak een vrijblijvende afspraak! Die leg je snel en simpel vast in mijn online agenda.