4 mythes over werk vinden

We hebben een aantal veel voorkomende mythes over het zoeken naar werk voor je op een rij gezet. Interessant is om te merken dat veel baanzoekers vanuit angst solliciteren.

Aan de ene kant is er angst om kansen mis te lopen die zich misschien voordoen, of er is angst omdat de droombaan verder weg lijkt dan ooit. Aan de andere kant is er angst om zichzelf echt te gaan profileren door persoonlijke 1 op 1 gesprekken met vakgenoten. Hieronder staan de vier grootste mythes voor jou op een rij.

Mythe 1: Zoveel mogelijk mensen moeten weten dat ik een baan zoek

Het idee is dat je daardoor sneller je baan vindt. Gaan voor kwantiteit in plaats van kwaliteit in je netwerk. Maar ga je voor kwantiteit, zoveel mogelijk mensen, dan benader je mensen op een oppervlakkige manier en de meeste van die mensen zullen jou dan ook amper kennen. Daarnaast werken veel mensen die je benadert niet in het werkveld waar jij wilt werken en lopen zij niet snel tegen vacatures aan waar jij naar op zoek bent.

Ik zie dit in de praktijk vaak gebeuren. Mensen doen van alles om aandacht te krijgen voor hun zoektocht. CV van het jaar winnen, interviews met tijdschriften, met een aanbiedingsbord om de nek op het station lopen, ludieke acties op LinkedIn. Allemaal leuk en aardig, maar het levert vrijwel altijd veel minder op dan men ervan had verwacht.

Mensen die jou aanbevelen voor een functie, doen dit alleen wanneer ze weten dat jij ook goed bent in je vak. En, nog belangrijker, wanneer ze weten dat jij een waardevolle bijdrage gaat hebben. Daarnaast zullen ze ook een gevoel van goodwill naar jou moeten ervaren. Die goodwill krijg je door te investeren in duurzame verbindingen waarbij je in gesprek gaat met bekenden en onbekenden. Jij leert hen als vakgenoot kennen en zij leren jou als vakgenoot kennen.

Wanneer je gerichter te werk gaat, focus je je energie en kun je gaan voor kwaliteit in relaties met mensen die dicht bij het vuur zitten, dicht bij de functie die jij zoekt.

Mythe 2: Vergroot kansen en stel jezelf beschikbaar voor meerdere functies

Best een logische gedachte, een kwestie van kansberekening. Toch is uit onderzoek gebleken dat dit niet waar is. Ben je beschikbaar voor meerdere functies, dan moet je veel harder werken om een baan te vinden. Maar je krijgt die baan niet sneller en je loopt meer kans op een mismatch tussen jou en je nieuwe werkgever. Mensen die beschikbaar zijn voor meerdere functies accepteren vaker een baan onder hun niveau of bij een organisatie die niet bij ze past. Doe je dat, dan is de kans groter dat je al snel niet meer blij bent met dat werk of de uitdaging verliest.

Een werkgever is vaak niet op zoek naar een alleskunner, maar naar een specialist. En omdat hij keuze heeft uit veel kandidaten, kan hij deze eis ook stellen.

Mythe 3: Het CV is de enige manier waarop ik mij kan onderscheiden

Dus die moet perfect zijn! Bedenk dat een CV in 6-10 seconden gelezen wordt. Dat is toch geen eerlijke selectie? De lezer van jouw CV kan zo geen volledig beeld van jou krijgen. Dat merk ik zelf ook. Ik lees veel CV’s. Het eerste wat ik doe is scannen. En daarna lees ik het wat gedetailleerder. Wanneer ik vervolgens met de persoon van het CV in gesprek kom, geeft dat gesprek een heel andere dimensie aan het beeld dat ik van deze persoon had door het CV.

Het is ontzettend oneerlijk, maar wel de realiteit. De selecteur die jouw CV leest kan jij niet veranderen. Je kan wel zorgen voor een andere aanpak, waarbij jouw CV niet het eerste en enige uitgangspunt is voor de selectie. Zorg dat mensen jou persoonlijk gaan kennen. Zo geef je jezelf een eerlijke kans.

Mythe 4: Doordat ik word gediscrimineerd, vind ik nooit een baan

Je behoort tot de groep die nooit uitgekozen word uit de vele sollicitaties op een vacature, omdat je 50+ bent, te weinig ervaring hebt, een vreemde achternaam draagt of juist te jong bent. Er zijn altijd kandidaten die het in de statistieken beter doen dan jij. Je wordt inderdaad gediscrimineerd, ook al hoeft dat niet bewust te zijn. En nee, dat is niet eerlijk en jij kan hier niets aan veranderen.

Dan kun je twee dingen doen. Je blijft hetzelfde doen, blijft afwijzingen krijgen, wordt bozer en gefrustreerder en vindt geen werk. Of je gaat onderzoeken hoe je het anders kan doen. Hoe kan jij zorgen dat je niet meer alleen een papieren kennismaking van 6-10 seconden met je toekomstige werkgever hebt?

Wanneer jij gemotiveerd tegenover iemand zit en vanuit gelijkwaardigheid praat over jullie gezamenlijke vak, laat je zien wat je in je mars hebt. Op dat moment vallen veel van de vooroordelen weg. Trek erop uit en leer de mensen kennen die jou verder gaan helpen, omdat ze jou kennen!

Doorpraten? Ik ga graag met je in gesprek. Meld je aan voor een vrijblijvende sparsessie.